ADO in pover duel te sterk voor hekkensluiter uit Utrecht (2024)

Pepijn van Wezenberg

29 april, 19:30 7 minuten leestijd

ADO in pover duel te sterk voor hekkensluiter uit Utrecht (2)

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft een weinig enerverende wedstrijd tegen Jong FC Utrecht gewonnen. Dankzij treffers van Henk Veerman en Matteo Waem wonnen de Hagenaren met 0-2. Beide doelpunten vielen op slag van het Haags Kwartiertje.

Nieuw is de Haagse 5-3-2-formatie allang niet meer, maar veel besproken… dat zeker. En zelfs maandagavond lukte het trainer Darije Kalezic opnieuw om de fans te verrassen. Met Henk Veerman, Daryl van Mieghem én Joel Ideho teruggekeerd in de basis leek ADO in de 'oude' 4-3-3-formatie de hekkensluiter van de eerste divisie van de mat te willen spelen. Een herhaling van de eerdere confrontatie dit seizoen was meer dan welkom voor de Hagenaren. Toen werd in eigen huis, mede dankzij een hattrick van Jort van der Sande, met 6-0 gewonnen.

Maar dat winnen van Jong FC Utrecht op voorhand geen uitgemaakte zaak was, bleek wel uit de resultaten van de belofteploeg. FC Groningen, Roda JC, NAC Breda, De Graafschap én Willem II verspeelden allemaal punten in de Domstad. En dus was ADO ondanks de eerdere overtuigende zege gewaarschuwd.

Weinig enerverende wedstrijd

Joel Ideho bleek in Utrecht, net als in de met 3-2 gewonnen oefenwedstrijd tegen VV Katwijk afgelopen woensdag, een rol als wingback te vervullen. Als vijfde verdediger deed hij het handjevol toeschouwers opveren wanneer hij aan de bal was. Na een goede versnelling kroop de spelmaker naar binnen, waarna hij de bal meegaf op Henk Veerman. Zijn schot werd geblokt. Later testte ook Tyrese Asante de vuisten van de doelman.

ADO had het initiatief, maar kwam maar moeilijk tot honderd procent kansen. Van enige beleving was in het weinig verheffende duel amper sprake, waarbij ADO het nog behoorlijk lastig was. De grootste mogelijkheden waren voor rust voor de thuisploeg. Nazjir Held en Adrian Blake openden bijna de score.

Veerman uit de lucht

Na rust duurde het niet lang voor ADO bijna op voorsprong kwam. Centimeters scheelde het of Veerman had met een volley de score geopend. Aan zijn schot zat een behoorlijke zwabber, waardoor de bal bijna de kruising in draaide.

Malik Sellouki moest het zomeravondvoetbal in de tweede helft aantrekkelijker maken. Maar ook met de Franse invaller binnen de lijnen viel er maar weinig te genieten aan Haagse zijde. De fysiek sterke Utrechters mochten ver komen en lieten zich moeilijk van de bal zetten. ADO moest het hebben van afstandsschoten, waarbij vooral die van Finn de Bruin gevaarlijk was. De 20-jarige middenvelder mocht starten, omdat aanvoerder Kürsad Sürmeli geblesseerd was.

In paar minuten beslist

ADO mocht Utrechter Björn Hardley op slag van het Haags Kwartiertje bedanken. De verdediger kreeg zijn tweede gele kaart toen hij Sellouki in het strafschopgebied naar de grond schoffelde, waarna Veerman vanaf de stip de score opende. Utrecht had met tien man weinig meer in te brengen en dus liet de volgende Haagse treffer niet lang op zich wachten. Met een rake kopbal uit een hoekschop maakte Matteo Waem er 0-2 van.

Door deze zege komt ADO in puntenaantal gelijk met De Graafschap. Hierdoor bezet het na 36 wedstrijden een gedeelde vijfde plaats. Aankomende vrijdag komen de mannen van Kalezic opnieuw in actie. Dan is NAC Breda, de nummer zeven van de ranglijst, de tegenstander.

Jong FC Utrecht - ADO Den Haag: 0-2 (0-0)

  • 70. 0-1 Veerman
  • 76. 0-2 Waem

Opstelling Jong FC Utrecht: Dithmer; Van Hees, Kooij, Hardley, Held; Andersen, Yah (89. Viereck), Van der Wegen (46. El Arguioui); Akkerman (46. Oehlers), Van de Haar (78. Augustinus-Jensen), Blake (78. Rohd Schlischting)

Opstelling ADO Den Haag: Marsman; Asante (81. Koudossou), Waem, Siereveld, Esajas, Ideho (65. Absalem); De Bruin (88. Klas), Vlak, Schalk (46. Sellouki); Van Mieghem (81. Van Wolfgang), Veerman

Scheidsrechter: Wouter Wiersma

Gele kaart: Van de Haar, Hardley, El Arguioui (Jong FC Utrecht) Esajas, Asante, Waem (ADO Den Haag)

Rode kaart: -

Live:

90. De extra tijd bedraagt minimaal drie minuten.

84. Rickson van Hees schiet op de vuisten van Nick Marsman.

76. Matteo Waem kopt de 0-2 binnen bij een hoekschop. ADO verdubbelt de voorsprong.

76. Malik Sellouki is ervandoor en speelt een tegenstander door de benen. Hij schiet op de paal.

74. Rafik El Arguioui schiet een vrije trap in de handen van Nick Marsman.

70. Veerman schiet bal vanaf de stip achter de doelman: 0-1. ADO staat op voorsprong.

70. ADO krijgt een strafschop, wanneer Malik Sellouki bij een counter wordt neergehaald. Björn Hardley krijgt zijn tweede gele kaart en moet het veld verlaten. Utrecht moet verder met tien man.

69. Bijna knikt een Utrechtse verdediger een vrije trap achter doelman Nick Marsman, die een knappe redding in huis heeft.

63. Finn de Bruin probeert het van grote afstand. Zijn schot gaat rakelings naast het doel.

63. Henk Veerman kan een lage voorzet van Tyrese Asante net niet binnentikken.

47. Henk Veerman draait de bal vanuit de lucht bijna in de kruising. Bijna opent hij de score na een uitstekende voorzet van Daryl van Mieghem.

46. ADO heeft in de rust één keer gewisseld. Alex Schalk is in de kleedkamer achtergebleven. Malik Sellouki is zijn vervanger.

45. De extra tijd bedraagt één minuut.

43. Jong FC Utrecht komt er even heel makkelijk doorheen. ADO geeft veel ruimte weg, waarna Jesse van de Haar bijna de 1-0 maakt. Ternauwernood tikt Nick Marsman de bal weg.

29. Bijna opent Adrian Blake de score. De sneller buitenspeler krijgt de bal mee van Gibson Yah, waarna hij Tyrese Asante te slim af is. Zijn schot gaat centimeters naast het doel.

28. Henk Veerman probeert het via een volley met een kanonskogel, maar vindt de doelman op zijn weg. ook Tyrese Asante schiet op de Utrechtse keeper.

21. Joel Ideho pakt de bal op en kruipt naar binnen. Na een versnelling geeft hij de bal mee aan Henk Veerman, wiens schot wordt geblokt.

19. Ook Sil van der Wegen haalt uit. Zijn schot is niet hard genoeg om Nick Marsman te verrassen.

17. Jesse van de Haar schiet vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zijn schot wordt geblokt.

15. Een goede lange bal van Matteo Waem belandt bij Henk Veerman die bijna gevaarlijk kan uithalen. De grensrechter vlagt voor buitenspel.

9. Jong FC Utrecht combineert even heel snel door de Haagse verdediging. Uiteindelijk is het linksback Nazjir Held die tot een schot komt, maar Nick Marsman op zijn weg vindt.

7. Wessel Kooy mag koppen bij een hoekschop voor de thuisploeg, maar kopt ver naast het doel.

6. Jari Vlak plaatst een weggewerkte corner bijna richting de kruising. Met een knappe redding voorkomt de doelman van de thuisploeg de 1-0.

4. Alex Schalk krijgt het eerste kansje van de wedstrijd, maar lijkt een beetje te schrikken van de bal

1. ADO Den Haag heeft afgetrapt.

0. Jong FC Utrecht mag dan wel de hekkensluiter van de ranglijst zijn. Winnen is voor ADO absoluut geen zekerheid. Juist tegen de topploegen pakte Utrecht dit seizoen in eigen huis punten. FC Groningen, Roda JC, NAC Breda, De Graafschap én Willem II verspeelden allemaal punten in Utrecht.

0. ADO Den Haag won afgelopen week een oefenwedstrijd tegen tweededivisionist VV Katwijk met een nipt verschil: 3-2. Alex Schalk maakte twee keer een achterstand goed, waarna Henk Veerman de wedstrijd besliste. Joel Ideho speelde een groot deel van de wedstrijd als wingback.

0. Eerder dit seizoen maakte ADO gehakt van de Utrechters. In het Bingoal Stadion vertrokken de bezoekers met de staart tussen de benen, nadat ADO met 6-0 te sterk bleek. Jort van der Sande scoorde drie keer namens ADO.

0. Voor trainer Darije Kalezic is de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht een weerzien met zijn oude ploeg. De afgelopen twee seizoenen stond hij aan het roer van de Utrechtse belofteploeg.

0. Bij Jong FC Utrecht ontbreekt Lynden Edhart in de wedstrijdselectie. De 18-jarige Hagenaar, die vorige week in de uitwedstrijd tegen Jong PSV een rode kaart kreeg, was vijftien jaar toen hij als jongste speler ooit in de clubgeschiedenis een contract tekende bij ADO Den Haag. In de zomer van 2022 verkaste het toptalent naar Utrecht.

LEES OOK Voormalig toptalent nu bankzitter bij Jong FC Utrecht: 'ADO Den Haag is nog steeds mijn club'
LEES OOK Playoffkoning heeft advies voor ADO: 'Niet de beste, maar meest fitte ploeg wint'
LEES OOK Duitse ADO-verdediger komt in Den Haag tot bloei: 'Ik ben eigenlijk pas net profvoetballer'

Meest gelezen

Nieuws Vrouw mishandeld, daarna op straat verkracht en beroofd: 'Ze was deels ontkleed'
112 Meisje (15) vermist, politie deelt naam en foto
112 Dode gevonden in water, politie doet onderzoek
Nieuws Herinrichting kruising richting kust definitief van de baan wegens hoge kosten

Radio West

Luister nu Ga naar de live player

Uitgelicht

Nieuws Zingende kikkers Duinrell bereiken cultstatus: 'Volwassen fans zingen de liedjes mee'
112 Tranen van opluchting bij vrienden na zoektocht naar vermiste jongen
Koningsdag Drukke Koningsdag: 'Je ziet iedereen weer eens'

Meer uitgelicht

ADO in pover duel te sterk voor hekkensluiter uit Utrecht (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated:

Views: 5531

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.